Öltözz be a Te különleges Velencei Karneválodra

velencei-karneval.jpg

A tanácsom a következő azoknak, akik nem tudják, mit várjanak a karneváltól: készülj fel a váratlanra.

Remélhetőleg kifogsz majd egy varázslatosan ködös napot, amikor is a hosszú köpenyeket, és maszkokat viselő emberek még titokzatosabbnak tűnnek majd, ahogy el, és feltűnnek az ősi velencei átjárókon (callikon), vagy talán olyan szerencsében lesz részed, hogy megtapasztalhatod, hogy milyen Velence, amikor hótakaró fedi.

velencei-karneval-maszkok.jpg

Az egyik legelső dolog, amit érdemes megtenned, amikor a városba érsz, hogy beszerezd a jelmezed, és a maszkod. Számos velencei jelmez bolt van, ahol több tucatnyi maskara között válogathatsz kedvedre. Nem csak a St. Mark’s téren való megjelenésedkor, hanem a helyi privát partikon is sikert arathatsz ezekkel. Készülj fel, hogy az első nap egy XVIII. századi stílusú velencei ruháért olyan 150-200 eurót fogsz költeni.

velencei-karneval-maszk.jpg

Abban az esetben, ha szeretnél költséghatékonyabb lenni, vagy ha olyasmit keresel, ami jellegzetes, és mégis érdekes, arra is van javaslatunk. Találj magadnak egy fehér, vagy arany bautat, (ami egy jellegzetes velencei maszk, ami már körülbelül 10-17 euróért beszerezhető), egy pár fekete, vagy fehér kesztyűt, és egy hosszú, fekete köpenyt. Vigyél fel némi fehér sminket az arcodra, egy szépségpettyet az orcádra, a szádra vörös rúzst (még a férfiak is), és már kész is vagy!

Kétségtelenül fel leszel kérve majd, hogy pózolj a turista képeken. Ugyanakkor, ne várj a buliig ahhoz, hogy maszkot húzz. Ezeken a napokon simán viselheted a jelmezedet bárhol, bármilyen helyzetben, legalábbis régebben így volt. A maszkodat pedig hazaviheted magaddal, mint szuvenírt, vagy ajándékot a velencei utadról!

velencei-karneval-maszkok-arus.jpg

Hol találhatsz rá a Karnevál álarcodra?  Sok olyan utcai árust találni, ahol a sorozatgyártású papírtól kezdve a kézzel készített papírmasén át a szakemberek által készített bőrmaszkokig minden megtalálható. Ám ha csak egyszerűen kíváncsiságból keresnél maszkokat, azt tanácsolom, látogass el azon műhelyek egyikébe, ahol különleges maszkokat készítenek. Itt van pár Velence leghíresebb maszkkészítő műhelyei közül:

Mondonovo (Rio Terrŕ Csatorna,  Dorsoduro 3063; a Campo Santa Margherita közelében: haladj az N.1-es útvonalon, majd állj meg a Ca' Rezzoniconál; A telefonszámuk: +39 041287 344).

Laboratorio Artigiano Maschere (Barbaria delle Tole, Castello 6657; Az SS Giovanni e Paolo templom közelében található, az Ospedale vaporetto megállónál szállj le. A telefonszámuk: +39 041 522 3110.

Arra is érdemes felkészülni, hogy Velencében a Karnevál ideje alatt elég drágák a szállások. A hotelszobákat általában nagyon hamar lefoglalják, sokszor már az előző évben elkelnek a szobák. Rengeteg turista szeretne ellátogatni Velencébe ebben a csodálatos időszakban. Szervezett úton azonban ilyen gondod nem lesz.

Euro Travel International