Velence, a város, ami ott él a világ turistáinak szívében

velencei-karneval-varos-latkep.jpg

Ebben a kis lagúna városban körülbelül 270.000 lakos él; Olaszország északkeleti részén helyezkedik el, és az Adriai-tengerre néz.

Velencét hat Sestierire osztották, három ezek közül (Castello, San Marco, és Cannaregio) a Nagy Csatorna egyik részén van, ami referenciapontként működik, a másik három pedig (név szerint Santa Croce, Dorsoduro, és San Polo-Rialto) az ellentétes oldalon található.

velencei-karneval-gondola.jpg

A városnak ezt a hat részét a „Ferro-n” is feltűntetik (a város jellegzetes gondola hajóinak elején), hat vonal/pont jelképpel. A hajó hátulsó részén ugyanakkor a Giudecca-sziget jelképe helyezkedik el, ami a Piazza San Marco jobb oldalán található.

velencei-unnepek.jpg

Természetesen Veneto tartomány központja, amit az UNESCO is a világörökség részének nyilvánított, egy különleges város, ahol nincsenek utak, csak csatornák, és folyók, melyeken kis hajókkal (gondolákkal) lehet közlekedni.

A történelem során hívták az Uralkodónak, és Serenissimának is, sőt, egy évezreden keresztül, ez volt a főváros.

velencei-karneval-murano.jpg

Az óváros elsődlegesen a turizmusból él, ugyanakkor jelentős pénzforrás a városnak a helyi manufaktúrák, és műhelyek. Csak gondolj a gyönyörű Murano üvegre (egy kis sziget Velence lagúnájában). Továbbá, az, hogy a város nagy része a part mellett helyezkedik el, nem csak, hogy virágzó üzleti lehetőségeket jelent, hanem az ország gazdaságának is fontos hivatkozási pont.

velencei-karneval-turizmus.jpg

Velence rengeteg lehetőséget nyújt az ide látogatóknak az étel és turizmus terén egyaránt. Történelem, kultúra, romantika, vásárlás, és  szórakozás, valamint a hotelek széles választéka mind kiadja azt az összképet, ami miatt szeretik a helyet.

Azok, akik csupán pár napra szeretnének ellátogatni Velencében, azt ajánlanánk, készítsenek előre útitervet, nehogy a nagy sietségben elfeledkezzenek valamilyen olyan fontos környék meglátogatásáról, vagy valamilyen hagyomány megismeréséről, ami még felejthetetlenebbé, és egyedibbé teszi a várost.

velencei-karneval-rialto.jpg

Íme, itt van néhány olyan látványosság, amit muszáj meglátogatnod:

  • Piazza San Marco a kerület, és a város szíve, ahol megtekintheted a legfontosabb műemlékeket: Palazzo Ducale, ami a San Marcoi bazilika.
  • Ponte di Rialto: A legöregebb híd, ami átszeli a Nagy Csatornát.
  • Lido di Venezia: Nagyon jellegzetes, mert ez egy vékony sziget, ami több, mint 10 kilométerrel belenyúlik a Velencei-lagúnába, és az Adriai-tengerbe. Ugyanakkor ezen a keskeny földcsíkon található Velence strandja.
  • Museo Ca’ D’oro: Ez egy jól ismert palota, ami a Nagy Csatorna mellett helyezkedik el, és ahol Giorgio Fianchetti galériája is megtekinthető.
  • Gallerie delll’Accademia: Aki Dorsoduroban jár, és betér ide, megnézheti Giovanni és Jacopo Bellini, Tiziano és Tintoretto néhány csodálatos munkáját.
  • A kirándulások, és a többi elfoglaltságod közt pihenj egyet egy bel, vagy kültéri bárban, és leld örömödet egy Recioto di Soavéban (ami egy olyan fehérbor, ami nagyon jellemző a velencei területre), egy kis szeletelt polentával.

Hogy hol szállj meg Velencében?

velencei-karneval-szallas.jpg

Egy olyan városban, ami a turizmusból él, szálláshelyben nincs hiány. Lehet találni számos olyan hotelt, amiknek azonnal elfoglalható szobái vannak, és széles a választék olyan szálláshelyekben is, amikben már jóval előre lehet foglalni.

Azonban ha nagyobb események közelednek (mint például a Velencei Karnevál), akkor gyorsan változik a helyzet és egy idő után lehetetlenné válik szobát találni. Konkrétan a Karneválra szerencsére van non-stop buszos utunk is, így ez a kérdés kipipálva!