Az olaszországi vásárlás varázslatos élménye

roma-divat.jpg

Bár Milánó az ország divatiparának otthona, ám tagadhatatlanul Róma Olaszország fő bazárja, ahol az áruk a piacra kerülnek. Itt százával válogathatsz kedvedre az ünnepelt tervezők által készített ultra csajos ruhaköltemények között. A színvonal nagyon magas, és kizárólag olyan, kiváló minőségű alapanyagokkal dolgoznak, mint amilyen többek közt a bőr, pamut, selyem, és a gyapjú.

A ruhákon kívül Olaszország még a kimagasló minőségű szemüvegek, bútorok, ékszerek, és porcelán árúk előállításáról is híres.

Vásárlás Rómában

 

Bár Rómában inkább az internacionális divatüzletek jellemzőek, az Örök Városban való vásárlásnak megvan a maga római varázsa. Akkor, ha kirakatokat szeretnél nézegetni, a via Condotti a Te helyed, ami a Spanyol Lépcső lábánál található. Megcsodálhatod Armani, Prada, Versace, Dolce and Gabbana, Gucci, és a többi nagy név elegáns kirakatait, a barokk, vagy neoklasszikus homlokzatok alatt.

roma-kavezo.jpg

Ha régiségeket keresel, azt ajánlom, menj a Via dei Coronariba. Ez egy keskeny sétálóutca a Piazza Navona közelében. Az 500 méter hosszú utca végig tele van antik boltokkal, és galériákkal.

Abban az esetben, ha igazi római élményre vágysz, látogass el a város számtalan piacainak egyikére. A vasárnap reggelente tartott bolhapiac a Porta Portese-nél mindig zsúfolt esemény, ám ott aztán tényleg mindent megtalálsz. A via Portuense-n tartják, a Porta Portese déli kapujánál. Vigyázz a zsebtolvajokkal.

Hétfőtől vasárnapig minden reggel tartanak piacot a via Sannioban, épp a Római fal külső oldalán, San Giovanni in Lateranonál. Itt rengeteg olcsó ruhát találhatsz.

Vásárlás Velencében

 

velence-uzletek.jpgVelence sokáig kereskedelmi város volt, és a mai napig fontos kereskedelmi pontnak számít. Bár a nagy nevű divatmárkák is képviseltetik magukat a városban, mégis a velencei vásárlás igazán akkor élvezetes, ha a helyi kis üzleteket járva vadászik az ember, felidézve ezzel a La Serenissima szellemét.

Ám hogyha inkább a divat nagy nevei érdekelnének, Velence akkor sem okoz csalódást. A sziget legnyüzsgőbb bevásárló utcája a Merceria. A Piazzától egészen a Rialto Hídig fut, és itt majdnem minden ünnepelt olasz divatmárkának van üzlete.

Amennyiben más árucikkeket keresnél, a Calle della Mandolában rengeteg könyvet, és üvegárút találsz. A Campo Santo Stefano egy olyan utca, ami kiválóan alkalmas a régiségek utáni vadászatra. Akárhogy is, nem hagyhatod el úgy Velencét, hogy nem veszel magadnak szuvenírként egy karneváli álarcot.

velence-uzlet.jpg

A Karnevál egy olyan nagy esemény, amit minden februárban megtartanak, ám az itt viselt maszkokat egész évben megvásárolhatod Velence kis műhelyeiben, manufaktúráiban. A nagyméretű porcelánmaszkoktól kezdve az egyszerűbb, fehér, és aranymaszkokig mindenféle álarcokat vásárolhatsz, sőt, még olyan kiegészítőket is vehetsz hozzájuk, mint mondjuk az ezüst fülbevalók.

Egy másik remek velencei jellegzetesség a Murano szigeten készített üvegárú. Ezek többek között olyan árucikkek, mint vázák, órák, és borosüveg sapkák. Ezeken kívül még olyan dekoratív árucikkeket is vásárolhatsz, mint csodás, színes üvegből készített gyűrűk, karkötők, és nyakláncok. Ezek meglepően olcsón megvásárolhatók, és remek velencei szuvenírek lehetnek. Még nevezetes velencei különlegességek a porcelánbabák, és a Burano csipke.

murano.jpg

A Karneválra induló járataink fakultatív programjának része a muranoi üveggyár látogatás. Kihagyhatatlan! Várunk Téged is!