Velence kihagyhatatlan élmény az Olaszországba látogatóknak

olaszorszag.jpg

Jónéhány turizmusból élő ország irigykedhet Olaszországra, hiszen az rengeteg mindent tud nyújtani. Olaszország gazdag történelemmel rendelkezik, bővelkedik az érdekesebbnél érdekesebb történelmi leletekben, építészeti műremekekben, csakúgy, mint a gyönyörű tájakban, és természeti kincsekben.

Természetes, hogy aki szeretné megismerni Olaszországot, nem hagyhatja ki Velencét, ami a világ egyik legkülönegesebb, és legkarakteresebb városa. Velence a Velencei lagúnában található, körülbelül 28 kilométerre Treviso városától. A város leginkább a „vizességéről” nevezetes, és ennek a tulajdonságának köszönheti, hogy az egyik fő turistacélpont Olaszországban. 1987-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította, és minden évben rengeteg turista látogat el ide, többek között a lagúna történelmi öröksége miatt.

velence-karneval.jpg

A város többek között a Velencei Karnevál miatt is híres, a május, és október közötti időszakban turisták milliói látogatnak el ide, hogy személyesen is megtekinthessék a 118 szigetet, amelyet 354 híd köt össze, és 177 csatorna, és ér szel át. A szigeteknek megvan a maguk jellegzetességei, például Lidoban tekinthető meg a Művészeti Mozi nemzetközi kiállítása, Murano pedig világszerte híres csodálatos üvegtárgyairól, és a varázslatos csipkéiről, Burano pedig a rendkívül színes házairól híres.

velence.jpg

Velence felkészült a turisták folyamatos özönlésére, számos jellegzetes, csodálatos szálláshelyen foglalhatnak szobákat az idelátogatók. Az egyik kiemelkedő hotel a csodás Hotel Ala ami a város szívében helyezkedik el, a híres St. Mark’s tér közelében. A három csillagos hotel egyike Velence legkiválóbb hoteleinek, 85 szobájával várja vendégeit, amik Barocchetto Velencei stílusúak, gyönyörűen bútorozottak, és képesek felidézni az igazi velencei szellemet, ami felejthetetlenné teszi az ott tartózkodást.

velence-vilaga.jpg

Amikor az Olaszországba való utazáson gondolkodsz, mindenképp fontolj meg egy Velencei utat, hiszen itt rengeteg érdekességben, és gyönyörben lehet részed, és a luxushotelek pedig az egész országban csak arra várnak, hogy vendégül láthassák az ide látogató turistákat, akik szeretnék megcsodálni a tengerpartot, a híres tavakat, a fenséges hegységeket. A semmihez sem hasonlítható Velence városa életre szóló emlékekkel ajándékozza meg látogatóit.

velence-gondola.jpg

Ami még (többek között) különleges ebben a csodás ékkőben, hogy nem gyalog, vagy autóval közlekednek az emberek, hanem gondolákkal, vagy kompokkal. A velencei piacok, az apró, jellegzetes boltok pedig még azoknak is felejthetetlen élménnyé teszik az ide látogatást, akik csak egy napot töltenek el a káprázatos Velencében.

Velence kihagyhatatlan élmény az Olaszországba látogatóknak